GAP-produkter för krävande miljöer

Olika miljöer kan i bland kräva produkter som har en längre livslängd och bättre hållfasthet än vad vanliga material klarar av. Verksamheter som förvarar och transporterar olika typer av kemikalier eller oljor klarar sig exempelvis inte så länge om de använder sig av tankar och cisterner i rostfritt material. Likaså gäller industrier som utsätts för mycket saltvatten. I dessa fall krävs att det material som utsätts är producerat i GAP.

GAP står för glasfiberarmerad plats och står emot just den typen av påverkan som ovanstående ämnen ger. GAP kan aldrig rosta, det är hållfast mot yttre våld, det tål höga temperaturer och det är dessutom ett lätt material. Det finns många exempel på när tankar producerade i GAP grävs upp från marken efter ett 30-tal år och i princip ser nyproducerade ut. Där hade likartade produkter gjorda i rostfritt stål eller betong sedan länge varit tvunga att ersättas med nya.

Ett företag som säljer olika typar av GAP-produkter är GAP Experten som ligger utmed E4:an i Kolmården. De har ett brett sortiment av rör, rördelar och andra tillbehör gjorda i just glasfiberarmerad plast. Dessutom till kanske marknadens lägsta priser, trots att kvaliteten är bättre än vad de flesta av deras konkurrenter producerar.

Lämna ett svar